Home Welkom bij Wonen Bonifatiusplein

Welkom bij Wonen Bonifatiusplein

‘Bewoners leven hier zonder dwang en de medewerkers staan naast de cliënt, dat vind ik mooi’, vertelt trajectbegeleider Djoke over haar werklocatie Wonen Bonifatiusplein in Leeuwarden. Mensen die op deze locatie wonen, hebben meestal een psychiatrische stoornis, een verslaving of een combinatie van beiden. Dat geen dag hetzelfde is, onderstreept haar collega Francisca, medewerker Wonen en Welzijn ook: ‘Er valt altijd wel iets te beleven!’.

‘Wanneer ik terugkom van vakantie en bewoners belangstellend zijn naar mijn belevenissen, of ik krijg opeens een compliment over mijn nieuwe bril of mooie nagels of het heerlijke eten wat die dag is klaargemaakt,’ vertelt Djoke. ‘Dat zijn mooie momenten van mijn werk. Ook vind ik het een succes als een bewoner zelf nieuwe dagbesteding heeft uitgezocht en gemotiveerd is om hiernaartoe te gaan, terwijl diegene daarvoor absoluut niet naar dagbesteding wilde.’

Slechte middag

Francisca: ‘Bijzondere momenten zijn er genoeg. Soms zit het in de kleine dingen, zoals de periode dat ik ziek thuiszat en van de bewoners een beterschapskaart kreeg. Of dat een bewoner een doel heeft behaald, zoals een week niets uit de winkel stelen. Kleine stappen en elke dag opnieuw beginnen.’ Djoke vult aan: ‘En soms zit het in de grappige momenten. Laatst zei ik ‘goedemorgen’ tegen een bewoner, waarop hij nors reageerde: ‘Het is een slechte morgen vandaag’. Een dag later kwam ik hem weer tegen en zei vrolijk: ‘Slechte middag’. Hierop kreeg ik een hele grote glimlach.’

Persoonlijke aandacht

‘Soms neem ik mijn hond mee naar werk,’ vertelt Djoke. ‘Dat vinden de bewoners erg leuk. Dan kunnen ze de hond even knuffelen, aaien of wat lekkers geven. Daar kunnen ze het dagen later nog over hebben. Ook vind ik het één-op-één contact met bewoners mooi. Zo ging ik laatst met een bewoner naar de IND in Zwolle om een verblijfsdocument op te halen. De bewoner genoot zichtbaar van de persoonlijke aandacht en de treinreis. Om het succes te vieren, dronken we bij terugkomst een frisje op het terras.’

Huiselijke sfeer

‘Op Wonen Bonifatiusplein wonen mensen met een dubbele diagnose,’ vertelt Djoke. ‘Dit betekent dat mensen een verslaving hebben én psychiatrische problemen.’ Francisca vult aan: ‘Daarom is het belangrijk om een goed team om je heen te hebben. En dat hebben we bij Wonen Bonifatius! Ons team bestaat uit 8 medewerkers Wonen en Welzijn, 4 trajectbegeleiders, een activiteitenbegeleider, een manager, een inhoudelijk ondersteuner en een facilitair medewerker. Allemaal warme mensen met eigen kwaliteiten. We staan voor elkaar klaar en kunnen op elkaar vertrouwen, dat is erg belangrijk. Ik ervaar de sfeer als huiselijk en ga met veel plezier naar mijn werk én kom met een glimlach weer thuis.’

Vacatures

Ook werken bij Wonen Bonifatiusplein van Wender? We zoeken vrijwel doorlopend naar Medewerkers Veiligheid en Medewerkers Wonen en Welzijn, maar hebben ook regelmatig andere openstaande plekken. Check hier de vacatures.