Home Welkom bij Wonen Oldegalileën

Welkom bij Wonen Oldegalileën

Open, respectvol, teamspirit en vertrouwen zijn woorden die Esther, trajectbegeleider gebruikt om haar team bij Wonen Oldegalileën in Leeuwarden te beschrijven. Op deze woonlocatie begeleid ze cliënten met een forensische indicatie. ‘Wij bieden zorg en ondersteuning die door de rechter is opgelegd,’ vertelt Esther. ‘Het doel is om mensen te helpen een zelfstandig(er) en stabiel(er) leven op te bouwen. Wanneer dit lukt, dan geeft dit wel echt een boost en veel voldoening!’

Esther: ‘Mijn eerste dag op de woonlocatie, was misschien wel een van de meest bijzondere momenten. Ik werd met open armen ontvangen door het team. Juist het team zorgt voor veel werkplezier. Iedereen heeft z’n eigen kwaliteiten, ervaring en kennis waardoor we continu veel van elkaar leren. Maar ook vooral veel aan elkaar hebben. In goede én uitdagende tijden. Daarnaast is de combinatie tussen de vrijheid, diversiteit aan problematiek en de doorgroeimogelijkheden, zorgen ervoor dat ik met veel plezier naar werk ga.’

Veelzijdige baan

‘Ik begeleid mensen bij Beschermd Wonen, maar ook mensen die thuisondersteuning krijgen. Dat betekent dat ik de ene keer op kantoor mijn administratie wegwerk en vervolgens dagen de hort op ben,’ vertelt Esther. ‘Daarnaast bezoek ik als tijdelijke intaker ook regelmatig de gevangenis en voer ik veel leuke gesprekken met ketenpartners. De vrijheid die ik heb in mijn werk en de veelzijdigheid ervan zorgt ervoor dat ik graag doe wat ik doe.’ Naast haar werk is Esther ook nog eens betrokken bij de begeleiding van studenten én het lectoraat op NHLStenden.

Dankbaar werk

‘Nadat zijn relatie uit was gegaan, raakte hij dakloos,’ begint Esther over een cliënt die zij begeleidde. ‘Hij was ook verslaafd aan alcohol en zat financieel helemaal aan de grond. Samen met ketenpartners hielp ik hem een eindje op gang met zijn financiën, verslaving en huisvesting. Meestal hoor ik niets meer van de mensen die ik begeleidde, maar na een tijdje kreeg ik een mail van deze cliënt. Hij had inmiddels zijn eigen woning en bedankte mij voor de hulp die hij destijds kreeg. Dat had hem veel geholpen. Dit nieuws maakte mij blij en trots op het werk dat ik doe.’

Vacatures

Ook werken bij Wonen Oldegalileën van Wender? Check hier de vacatures.