Home Welkom bij Forensisch Wonen Emmen

Welkom bij Forensisch Wonen Emmen

Annemiek werkt al twee jaar met veel plezier als medewerker Wonen en Welzijn bij Wonen Ekselerbrink, een locatie in Emmen. Daar wonen mensen met een forensische, beschermd wonen of Wlz-indicatie. Een deel van de bewoners heeft ook te maken met een verslaving of psychiatrische problematiek. Lees hier haar verhaal.

Annemiek: ‘Ik vind het mooi dat ik samen met mijn collega’s opsta voor de bewoners. Wij willen ervoor zorgen dat ze de beste zorg krijgen die ze nodig hebben.’ Samen met twee trajectbegeleiders en zeven andere medewerkers Wonen en Welzijn maakt Annemiek van alles mee. Een sterk teamgevoel is dan volgens haar ook heel belangrijk: ‘Er is veel ruimte voor humor; relativeren is heel belangrijk, omdat het werk soms ook intens kan zijn.’

Van elkaar leren

‘Als team zijn we goed op elkaar ingespeeld en zijn helemaal zelfsturend. Daarnaast zijn we ook open en luisteren goed naar elkaar. We doen het samen. Iedereen heeft verschillende ervaringen met de bewoners, waardoor we veel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen aanvullen. Er is elke dag vooral véél afwisseling,’ vertelt Annemiek.

Een écht gesprek

‘Een moment dat mij altijd is bijgebleven was een open, eerlijk gesprek met een bewoner,’ vertelt Annemiek. ‘Meestal loog hij altijd over zijn drugsgebruik en ik zag deze keer dat het écht niet goed met hem ging. In een gesprek motiveerde ik hem om de waarheid te vertellen. Hij toonde moed en was voor het eerst heel open en liet zijn kwetsbare kant zien. Dat vond ik heel bijzonder. Hij vertrouwde mij en ook na het gesprek was hij meer open over zijn drugsgebruik. Daar doe ik het voor.’

Wonen Ekselerbrink