Home Welkom bij Wonen Drachten

Welkom bij Wonen Drachten

Middenin de Friese Wâlden staat de locatie Wonen Drachten waar 25 woonplekken en 5 tiny houses beschikbaar zijn voor mensen die door een alcohol- of drugsverslaving, soms in combinatie met psychische problemen niet meer zelfstandig kunnen wonen. Andrea werkt als trajectbegeleider bij Wonen Drachten en vertelt haar verhaal.

Andrea: ‘Ik begon bij Wender als stagiair op de crisisopvang in Burgum en vervolgens werkte ik via de flexpool. Al snel kwam er een plek vrij in het huisteam van Wonen Drachten. Tot de dag van vandaag werk ik daar met veel plezier.’ Het huisteam van Wonen Drachten bestaat uit trajectbegeleiders, medewerkers wonen & welzijn, een inhoudelijk ondersteuner, een huishoudelijk medewerker, de management assistent, een nachtportier en natuurlijk een manager. ‘De sfeer is positief en we kunnen goed met elkaar samenwerken,’ vertelt Andrea. ‘Het is prettig om een sterk en fijn team te hebben, helemaal als ik in een situatie met een cliënt snel moet handelen. We zijn serieus, maar er is altijd ruimte voor humor!’

Klein gebaar, groot geluk

‘Ik ben voor tien cliënten verantwoordelijk en probeer een zo goed mogelijke vertrouwensband te houden. Dit zijn namelijk belangrijke bouwstenen om samen te werken,’ vertelt Andrea. ‘Juist de kleine momenten zijn vaak de meest bijzondere momenten van mijn werk. Zo verhuisde ik iemand die niet meer in Drachten kon wonen. Het lukte om de bewoner te verplaatsen naar een veilige plek waar diegene zich prettig voelt en het naar haar zin heeft. Als betrokken trajectbegeleider zie ik dit als een behaald doel. Laatst ging ik met een bewoner mee om een nieuwe magnetron te kopen en op verzoek een kopje koffie te drinken. De cliënt genoot van dit uitje. Het is een simpel gebaar, maar juist daarmee kun je iemand veel plezier geven.’

Ruimte voor ontwikkeling

‘Iedereen is anders en daardoor is er ruimte voor maatwerk. Mijn werk is daarom ook zeer divers en uitdagend. Daarnaast krijg ik de ruimte om een flexibele deeltijd hbo-opleiding Social Work te volgen. Wonen Drachten geeft mij voldoende ruimte om mijn opleiding te volgen en geeft mij het vertrouwen om verder te groeien binnen mijn functie. Precies de reden dat ik met veel plezier werk bij Wender,’ sluit Andrea af.

Vacatures

Ook werken bij Wender als trajectbegeleider zoals Andrea? Of juist in een andere functie? Check hier de vacatures.