Home Welkom bij Crisisopvang Leek

Welkom bij Crisisopvang Leek

‘Zie je ze, zie je ze?’, fluisterde een bewoner terwijl Ben, medewerker Veiligheid bij crisisopvang Leek het rookhok binnenloopt. ‘Toen ik tijdens een nachtdienst buiten een ronde liep, werd ik door een bewoner geroepen. Hij maakte duidelijk dat ik heel stil moest zijn, terwijl ik nieuwsgierig naar hem toeliep. Ik keek naar de plek waarnaar hij wees, maar zag niets.

De bewoner wees nog duidelijker naar een hoek in het rookhok. ‘Kijk, kijk daar! Daar lopen ze naar buiten: vier kaboutertjes. Zie je de blauwe puntmutsjes?’ Ik moest vanbinnen lachen en antwoordde: ‘Och ja, daar lopen ze naar buiten!’ De bewoner was helemaal in de wolken. Dat is een van de vele mooie momenten die ik hier meemaak,’ vertelt Ben met een glimlach.

Eigen plekje terugvinden

Er komen veel verschillende mensen bij crisisopvang Leek: ‘Van jong, oud, gezinnen tot mensen met verslaving of psychische problemen. Maar ook mensen die door bijvoorbeeld een echtscheiding of verlies van een baan hun woning kwijtraken,’ vertelt Ben. ‘Dat vind ik juist mooi van deze locatie. Wat de doelgroep zo bijzonder maakt, is dat zij – ondanks hun diversiteit aan psychische, verslavings- en financiële problemen – willen werken aan een zo goed mogelijke terugkeer in de maatschappij. Een eigen plekje onder de zon terugvinden. Het kleine beetje wat ik daaraan kan bijdragen, geeft mij voldoening.’

Stukje van de puzzel

‘Een goede samenwerking met collega’s is ook heel belangrijk in mijn werk,’ vertelt Ben. ‘Iedereen is een stukje van een grotere puzzel en samen maken we die compleet om de bewoner een veilig, eigen leven. We houden elkaar op de hoogte over ontwikkelingen van de bewoners en zorgen voor elkaar.’ Het team bestaat uit ongeveer dertig medewerkers, zoals trajectbegeleiders, interventiemedewerkers, medewerkers wonen & welzijn, medewerkers veiligheid, facilitair, administratie en een regiosecretaresse.

Vacatures

Ook werken bij de Crisisopvang Leek van Wender? Check hier de vacatures.