Home Vrijwilligerswerk en stages Vrijwilliger Groningen

Vrijwilliger Groningen

Zet jij je graag in voor anderen en vind jij het leuk om activiteiten te organiseren of te helpen bij dagelijkse taken? Voor onze woonlocaties in Groningen zoeken wij enthousiaste vrijwilligers.

Wat je doet als vrijwilliger

Als vrijwilliger bij een van onze locaties in Groningen maak je kennis met mensen die door omstandigheden de regie over hun leven zijn kwijtgeraakt. Bij Wender bieden we voor hen een veilige, vertrouwde plek waar ze kunnen bouwen aan hun toekomst en hun talent kunnen (her)ontdekken.

Door jouw inzet gaan onze bewoners creatief bezig. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren zoals koken, schilderen, tekenen of een uitje. Zo help je ze bij het opbouwen van ritme in hun dag. Of je bent bijvoorbeeld handig met computers en helpt anderen daarbij. Wij denken graag met je mee in wat mogelijk is. In het team word je gekoppeld aan een buddy, die jouw wegwijs maakt in onze organisatie. Naast de vrijwilligerscoördinator, is de buddy jouw vaste aanspreekpunt in het team.

Je bent minimaal twee uur per twee weken beschikbaar en je staat stevig in je schoenen. Daarnaast vind je het leuk om met mensen om te gaan en ben je in staat om een vertrouwensband op te bouwen.

Onze locaties

Er is ruimte voor vrijwilligers bij onze locaties Wonen Schoolstraat, Kleinschalig Wonen en Wonen Hoogezand. Wonen Schoolstraat bevindt zich in de binnenstad. Er wonen 47 cliënten die kampen met complexe meervoudige problemen. Denk hierbij aan een combinatie van psychische problemen, verstandelijke beperking, verslaving en schulden.

Kleinschalig Wonen zijn meerdere kleinschalige woonlocaties in het centrum, waar 30 cliënten wonen die begeleid worden om een zo zelfredzaam mogelijk en stabiel leven op te bouwen. En eventueel stappen te zetten richting zelfstandig wonen. Deze cliënten krijgen ook begeleiding op gebied van onder andere psychische problemen, verstandelijke beperking, verslaving en schulden.

Wonen Hoogezand ligt midden in een woonwijk in Hoogezand. Hier wonen 30 cliënten die er niet in slagen om zelfstandig te wonen door meervoudige problematiek, zoals boven omschreven.

Dit krijg je

Als vrijwilliger ontvang je dankbaarheid van bewoners en mooie, waardevolle ontmoetingen. Je kunt echt iets betekenen voor een ander. Drie keer per jaar organiseren wij een vrijwilligersbijeenkomst met interessante onderwerpen en je kunt gebruik maken van aanvullende trainingen zoals Motiverende Gespreksvoering en SCORE (handelen bij ongewenst gedrag).

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marry Bouma (managementassistent) via m.bouma@wender.nl of 06 3090 8900.

Benieuwd naar ervaringen van onze medewerkers? Lees alle verhalen via de link. Verhalen van onze cliënten lees je hier.

Solliciteren

Ben jij enthousiast over deze vacature? Wij komen graag met je in contact! Stuur jouw motivatie naar m.bouma@wender.nl