Home Verpleegkundige De Marene

Verpleegkundige De Marene

Bij De Marene bieden wij beschermd wonen met verzorging en begeleiding aan bewoners. Naast gangbare woonruimtes, heeft De Marene nog een bijzondere woonplek, namelijk tiny houses. Hier wonen bewoners zelfstandig. De tiny houses zijn bedoeld voor bewoners die baat hebben bij een rustige, prikkelarme omgeving. Heb jij hart voor onze doelgroep en wil je bijdragen aan het welzijn van onze bewoners? Kom als verpleegkundige werken bij Wender!

Wat je doet als verpleegkundige bij De Marene

Door jouw humor en relativeringsvermogen maak je gemakkelijk contact. Ook zie jij wat er in bewoners omgaat. Remco (bewoner) vertelt: ‘Ik vind het fijn als iemand me neemt zoals ik ben. En soms even een praatje met me maakt, of een luisterend oor biedt. Ik heb nog mensen om me heen, maar sommige anderen hebben dat niet. Dan is de verpleging het eerste aanspreekpunt.’

Als verpleegkundige bied je begeleiding en hulp aan onze bewoners. Samen met de bewoner kijk jij waar zijn/haar talenten liggen en wat hij/zij wil. Je kijkt naar wat de bewoner nodig heeft op het gebied van verpleging, verzorging en psychosociale zorg. Hierin werk je nauw samen met verschillende disciplines, in- en extern. De nadruk in je werk ligt op begeleiding van de bewoners. Hierdoor is de fysieke belasting minder.

Roos (collega): ‘Het is hier nooit saai, er is altijd reuring. Je maakt zoveel leuke dingen mee. Het is een bijzondere doelgroep en daardoor anders dan de meeste zorginstellingen. Om goede begeleiding te bieden verdiepen we ons in de achtergrond van bewoners. Elke situatie is anders.’

Collega’s en bewoners gaan op basis van vertrouwen met elkaar om, met oog voor een professionele werkrelatie. Welmoed (collega): ‘Bijvoorbeeld net als de bewoners, hebben ook wij onze dag wel eens niet. Zo zei ik een keer dat ik last had van mijn mond. Een van de bewoners kwam toen met een handgeschreven briefje naar me toe. Op het briefje stond wat ik kon doen tegen de pijn. De tandarts stond hier niet op. Maar wel een andere goede tip: neem dropjenever.’

Dit ben jij

Wij zoeken een collega met humor, die eerlijk is en stevig in zijn/haar schoenen staat. Dit betekent dat jij goed grenzen aangeeft. Roos en Francisca (collega’s): ‘Op die manier weten de bewoners waar ze aan toe zijn. Hierdoor waarderen zij je uiteindelijk meer. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat bewoners je uitdagen. Dan moet je in korte tijd beslissen hoe je het beste kunt handelen.’ Daarnaast ben je open en spar je graag met je collega’s over situaties binnen je werk.

Wat volgens Remco (bewoner) de belangrijkste eigenschappen zijn van een nieuwe collega? ‘Laat ze vooral zichzelf zijn. Ik wil iemand kunnen vertrouwen. En goed met ze kunnen lachen!’

Verder heb jij de volgende kennis en ervaring:

  • Je beschikt over een mbo-diploma niveau 4 Verpleegkundige.
  • Kennis van en ervaring met verslavingsproblemen.

Wat bieden wij jou?

  • Een contract voor onbepaalde tijd, voor 20-32 uur per week. Het definitieve aantal uur overleggen we met jou. Jouw dienst duurt standaard acht uur.
  • Een salaris tussen €2.564 en €3.581 bij een volledig dienstverband van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. Je wordt ingeschaald in schaal 7 van de cao Sociaal Werk.
  • Een individueel keuzebudget van minimaal 18,81% om een deel van je arbeidsvoorwaarden samen te stellen, passend bij jouw persoonlijke situatie.
  • Deelname aan onze collectieve zorg- en een collectieve inkomensverzekering.
  • Een loopbaanbudget (1,5%) en de mogelijkheid om online te leren (GGZ Ecademy & Goodhabitz).
  • De mogelijkheid deel te nemen aan een collectieve zorg- en een collectieve inkomensverzekering.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Saskia de Jong (manager primair proces) via s.dejong@wender.nl of 06 26 97 40 12.

Wil je meer weten over onze missie en visie? Klik dan hier. Benieuwd naar ervaringen van onze medewerkers? Lees alle verhalen via de link.

Belangstelling? Solliciteer uiterlijk 11 september!

Mail je cv en motivatiebrief naar vacatures@wender.nl. Doe dit onder vermelding van ‘verpleegkundige De Marene’ en nummer 22.45.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 19 september en dinsdag 20 september.

Bij indiensttreding vragen wij naar je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook voeren wij een actief referentiebeleid.