Home Trajectbegeleider centrum voor huiselijk geweld en opvang Groningen

Trajectbegeleider centrum voor huiselijk geweld en opvang Groningen

Geloof jij ook dat ieder mens die zich thuis en veilig voelt, kan groeien en ontwikkelen?  Weet jij mensen in hun kracht te zetten en systeemgericht te werken? Ben je bekend met het werken in een multiculturele omgeving? Kom werken bij Wender als trajectbegeleider!

In verband met ziektevervanging zijn wij op zoek naar een collega voor in eerste instantie de duur van zes maanden. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Wat ga je doen als trajectbegeleider?

Als trajectbegeleider ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de begeleidingsplannen voor onze cliënten. Je houdt de regie op deze plannen middels de methodiek krachtwerk. Wij werken systeemgericht: we proberen geweldspatronen zichtbaar te maken en deze te doorbreken, zodat onze cliënten zo zelfstandig mogelijk leren functioneren.

Bij de cliënten is meestal sprake van meervoudige en complexe problematiek. Samen met hen maak je een krachteninventarisatie op basis van een aantal leefgebieden. Dit is de basis van waaruit de vrouwen werken aan hun doelen. Jij ondersteunt waar nodig.

Als trajectbegeleider werk je intensief samen met de ouder-kindbegeleiders en de andere in- en externe disciplines. Je werkt daarnaast zowel intra- als extramuraal, met als standplaats de Vrouwenopvang in Groningen.

Over de Vrouwenopvang in Groningen

De Vrouwenopvang van Wender is er voor vrouwen en hun kinderen die als gevolg van huiselijk geweld niet meer thuis kunnen wonen. De Vrouwenopvang biedt een veilige woonplek en professionele begeleiding voor alle bewoners en hun kinderen, en werkt waar mogelijk met de (ex)partners. Er zijn 15 crisisplekken en 2 noodkamers voor acute kortere opvang en 22 appartementen voor vervolg- en langere opvang. Voor de kinderen die in de opvang verblijven, is er ook een kinderopvang ‘De Kangoeroe’. Voor de kinderen vanaf 4 tot 18 jaar is er de kinderzolder.

Dit ben jij

Jij bent enthousiast en ondernemend, met een hart voor de doelgroep. Je bent in staat om meervoudig partijdig te zijn, je hebt lef en kunt buiten de box denken. Een uitdaging ga jij niet uit de weg; jij denkt in oplossingen en krijgt daar energie van. Jij legt gemakkelijk contacten en onderhoudt deze moeiteloos.

Verder:

  • Beschik je over een relevant hbo-diploma, bijvoorbeeld Social Work.
  • Heb je ervaring met en/of kennis van de problematiek van de doelgroep.
  • Bij voorkeur kennis en ervaring in systeemgericht werken.
  • Beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.

Wij bieden jou

  • Een tijdelijk contract voor gemiddeld 32 uur per week, in eerste instantie voor de duur van 6 maanden met kans op verlenging.
  • Een salaris van min. € 2.780 en max. € 3.961  (op basis van 36 uur, schaal 8 CAO Sociaal Werk).
  • Een individueel keuzebudget van minimaal 18,81% om een deel van je arbeidsvoorwaarden samen te stellen, passend bij jouw persoonlijke situatie.
  • Deelname aan onze collectieve zorg- en een collectieve inkomensverzekering.
  • Ondersteuning in je werk met functiegerichte trainingen, zoals Krachtwerk, Motiverende Gespreksvoering en De-escalerend werken
  • Een enthousiast team, een mooie werkomgeving én een leuke, boeiende doelgroep om mee te werken.

Wat maakt Wender zo bijzonder?

In het leven van de mensen waar wij mee werken speelt vaak van alles: dakloosheid, huiselijk geweld, verslaving, psychische problemen, schulden etc. Dan is het knokken om elke dag weer veilig door te komen. We zorgen voor veilig onderdak, begeleiding, rust en structuur. Dat geeft de ruimte om het leven een positieve wending te geven en te werken aan een betere toekomst. Onze 650 medewerkers zetten alles op alles om mensen sterker en vaardiger te maken zodat zij in de toekomst moeilijke situaties constructief het hoofd kunnen bieden. Wij ondersteunen jaarlijks ongeveer 2800 mensen.

Wil je meer weten over onze missie en visie? Klik dan hier.

Benieuwd of jij bij Wender past? Doe de Company Match!

Meer informatie

Voor meer informatie en eventuele vragen kun je contact opnemen met Paulien Sissingh, manager Vrouwenopvang Groningen, via 06 29 02 08 86.

Belangstelling? Solliciteer uiterlijk 27 november!

Jouw motivatie en cv ontvangen we graag uiterlijk zondag 27 november via vacatures@wender.nl onder vermelding van nummer 22.59 en de functietitel.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 1 december.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor benoeming. Ook hebben we een actief referentiebeleid.