Home Pedagogisch Werker Centrum voor huiselijk geweld en opvang Groningen

Pedagogisch Werker Centrum voor huiselijk geweld en opvang Groningen

Ben jij die sensitieve persoon, die rust en stabiliteit uitstraalt? Deins jij niet terug voor uitdagend gedrag van kinderen die op zoek zijn naar veiligheid en voorspelbaarheid? Dan is de vacature van pedagogisch werker misschien iets voor jou!

Voor ons nieuw op te zetten team van onze specialistische buitenschoolse opvang “de Kameleon” zoeken wij drie pedagogisch medewerkers.

Wat ga je doen als Pedagogisch Werker?

De kinderen die naar De Kameleon komen, zijn (getraumatiseerde) kinderen die vaak onder grote stress hebben geleefd. Hierdoor lukt het hen vaak niet om hun eigen emoties te herkennen en te reguleren, zijn ze extra gevoelig voor stress en zijn ze op zoek naar een beschikbare volwassene die hen kan helpen om zichzelf en de wereld beter te begrijpen. Wij zijn op zoek naar collega’s die zich kunnen verplaatsen in de binnenwereld van deze kinderen, die kunnen aansluiten bij de behoeften van deze kinderen en die stabiliteit kunnen brengen in de roerige tijd waarin deze kinderen zich bevinden.

Als Pedagogisch Werker ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie van de Kameleon. Je verzorgt met het team een weekprogramma waar kinderen ruimte hebben om te spelen maar ook om in gesprek te gaan over spannende onderwerpen en te ervaren dat ze niet alleen zijn daarin. Je bent de drijvende kracht achter het activiteitenaanbod. Je zorgt samen met je collega’s dat de kinderen op zich veilig voelen en zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Verder heb je een signalerende functie met betrekking tot de pedagogische hulpvraag en werk je samen met andere collega’s van de Vrouwenopvang.

Over de Vrouwenopvang in Groningen en De Kameleon

De Vrouwenopvang van Wender is er voor vrouwen en hun kinderen die als gevolg van huiselijk geweld niet meer thuis kunnen wonen. De Vrouwenopvang biedt een veilige woonplek en professionele begeleiding voor alle bewoners en hun kinderen, en werkt waar mogelijk met de (ex)partners. Er zijn 15 crisisplekken en 2 noodkamers voor acute kortere opvang en 22 appartementen voor vervolg- en langere opvang. Voor de kinderen vanaf 4 tot 18 jaar is er de opvang na schooltijd “de Kameleon”. Hier wordt in drie leeftijdsgroepen na schooltijd gespeeld en is er ruimte voor ontspanning en ontwikkeling. Om zowel de dagelijkse organisatie als de organisatie van activiteiten in goede banen te leiden en een nieuw team op te zetten zoeken we 3 Pedagogisch Werkers voor de Kameleon.

Dit ben jij

Jij bent een enthousiaste, geduldige en creatieve collega. Je weet van aanpakken en hebt zin om met jouw nieuwe collega’s het team op te bouwen, zodat jullie rust en stabiliteit kunnen uitstralen richting de kinderen. Je bent graag de hele dag omringd door kinderen en kunt hen, met je sociale en pedagogische vaardigheden, op een positieve manier stimuleren en motiveren.

Verder:

  • Beschik je over een relevant diploma op minimaal MBO-4 niveau (met pedagogiek).
  • Heb je kennis van hygiëne- en veiligheidseisen.
  • Ben je bereid om ook te werken op de kinderopvang (0-4 jaar) wanneer dat nodig is en mee te denken over ontwikkelingen in deze beide teams.
  • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, dit helpt je bij het schrijven van verslagen en het contact onderhouden met collega’s en de moeders (ouders).
  • Ben je beschikbaar tussen 13.00 uur en 21.30 uur.

Wij bieden jou

  • Een jaarcontract met zicht op onbepaalde tijd, voor gemiddeld 24 uur per week.
  • Een salaris van min. € 2.423 en max. € 3.467 (op basis van 36 uur, schaal 6 CAO Sociaal Werk).
  • Een individueel keuzebudget van minimaal 18,81% om een deel van je arbeidsvoorwaarden samen te stellen, passend bij jouw persoonlijke situatie.
  • Deelname aan onze collectieve zorg- en een collectieve inkomensverzekering.
  • Ondersteuning in je werk met functiegerichte trainingen, zoals Krachtwerk, Motiverende Gespreksvoering en De-escalerend werken.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Paulien Sissingh, manager primair proces, via 06-29020886 op de volgende momenten: 9 januari tussen 10:00 en 12:00 uur en donderdag 12 januari tussen 13:00 en 15:00 uur.

Wil je meer weten over onze missie en visie? Klik dan hier.

Belangstelling? Solliciteer uiterlijk zondag 15 januari!

We ontvangen jouw cv en motivatiebrief graag uiterlijk zondag 15 januari via vacatures@wender.nl, onder vermelding van vacaturenummer 22.67 en de functietitel.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 24 januari 2023.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor benoeming. Ook hebben we een actief referentiebeleid.