Home Orthopedagoog

Orthopedagoog

Voor de Vrouwenopvang in Emmen zijn wij op zoek naar een Orthopedagoog. Ben jij geïnteresseerd in onze doelgroep en zijn de woorden duidelijk, helder en overtuigend jou op het lijf geschreven? Kom als orthopedagoog werken bij Wender!

Wat je doet als orthopedagoog

Als orthopedagoog ben je verantwoordelijk voor de regievoering en de inhoudelijke coördinatie binnen de begeleiding van de gezinnen. Je hebt een signalerende rol en kunt geconsulteerd worden als situaties tijdens de begeleiding verergeren. Je bent beschikbaar voor inhoudelijke ondersteuning en het opschalen van casuïstiek door de betrokken professionals.

Als orthopedagoog ben je het aanspreekpunt bij het nemen van cruciale beslissingen over de hulp en ondersteuning aan kinderen. Verder ondersteun je bij bijvoorbeeld het bespreken van de voortgang van de begeleiding, het wegen van de probleemanalyse en het vormgeven van de begeleidingsstrategie.

Dit ben jij

Je bent een enthousiaste collega die goed kan samenwerken en makkelijk verbindingen legt.  Je bent in crisissituaties niet bang om beslissingen te nemen en blijft rustig. Je hebt oog voor menselijk gedrag, luistert geduldig en kan je inbleven in mensen.

Ook heb je analytisch vermogen en kun je hulpvragen vertalen naar een behandelplan. Je hebt kennis van en ervaring met diverse vormen van diagnostiek en behandelmethoden, kennis van huiselijk geweld en het werken met mensen met diverse culturele achtergronden. Uiteraard zijn je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden goed, dit is nodig voor het rapporteren over de casuïstiek. Je hebt een reflecterend vermogen en bent gericht op je eigen ontwikkeling.

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde academische studie Gedragswetenschapen.
  • Een SKJ-registratie.

Over Vrouwenopvang Emmen

In de Vrouwenopvang kunnen vrouwen en hun kinderen terecht die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Iedereen krijgt een plan voor de toekomst, zodat deelnemen in de maatschappij weer vanzelfsprekend wordt. Hier komen vaak veel regelzaken bij kijken, zoals het regelen van school en-/of opvang voor de kinderen, financiën en/of hulp op psychisch gebied. De hulp omvat ook, in overleg met de vrouw, het contact met vader als er kinderen betrokken zijn.

Het verblijf op de locatie Emmen is in de setting van groepswonen. In het gebouw zijn 2 groepen waarin bewoners samenleven. Iedereen heeft een eigen slaapkamer. De keuken, woonkamer en badkamers zijn gedeeld. We hebben 21 kamers voor zowel cliënten alleen of met kinderen.

Wat bieden we jou?

  • Een jaarcontract voor gemiddeld 24 uur per week (minder uren in overleg), met de intentie deze om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een salaris van minimaal € 3.221,- en maximaal € 4.830,- bij een volledig dienstverband van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. Je wordt ingeschaald in schaal 10 van de cao Sociaal Werk.
  • Een individueel keuzebudget van minimaal 18,81% om een deel van je arbeidsvoorwaarden samen te stellen, passend bij jouw persoonlijke situatie.
  • Deelname aan onze collectieve zorg- en een collectieve inkomensverzekering.
  • Een loopbaanbudget (1,5%) en de mogelijkheid om online te leren (GGZ Ecademy & Goodhabitz).
  • De mogelijkheid deel te nemen aan een collectieve zorg- en een collectieve inkomensverzekering.
  • En tot slot: een enthousiast team, een mooie werklocatie én een leuke, boeiende doelgroep om mee te werken.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Imar van der Ark, manager primair proces Drenthe via i.vanderark@wender.nl of 06-16643325.

Wil je meer weten over onze missie en visie? Klik dan hier. Benieuwd naar ervaringen van onze medewerkers? Lees alle verhalen via de link.

Belangstelling? Solliciteer uiterlijk op 30 oktober   

Wij ontvangen jouw cv en motivatiebrief graag uiterlijk op 30 oktober onder vermelding van 22.50 en Orthopedagoog) via vacatures@wender.nl

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 7 november.