Home Medewerker winternoodopvang Groningen

Medewerker winternoodopvang Groningen

Over de winternoodopvang

Gedurende de winterperiode vraagt de gemeente Groningen ons om alle dak- en thuislozen op te vangen. We werken hierin samen met het Leger des Heils. Regulier worden dak- en thuislozen opgevangen in de Nachtopvang. De winternoodopvang is een verlengde van de nachtopvang.

De mensen die gebruik maken van de winternoodopvang zijn mensen die, buiten de winterperiode om, op straat slapen. Vaak kampt deze doelgroep met meervoudige problemen, op maatschappelijk, psychiatrisch, materieel, financieel en/of fysiek vlak. Vaak is er sprake van een dubbele diagnose: verslaving in combinatie met een psychiatrische stoornis.

Dit doe je als medewerker winternoodopvang

Als medewerker van de winternoodopvang ben jij het eerste aanspreekpunt voor cliënten. Je zorgt voor een rustige inhuizing en/of uithuizing. Je staat sterk in je schoenen en biedt structuur en duidelijkheid aan mensen die de winternoodopvang bezoeken. De diensten worden gedraaid in drietallen en s’ nachts zijn er twee medewerkers. Je staat er dus nooit alleen voor. Je wordt ingewerkt bij de Nachtopvang in Groningen. Hier leer je ook de medewerkers van het Leger des Heils kennen.

Dit ben jij

Je bent professioneel betrokken bij cliënten, kritisch op eigen handelen en staat open voor feedback. Daarnaast bied je structuur, ben je besluitvaardig en heb je doorzettingsvermogen. Je kunt prima zelfstandig werken, maar bent ook in staat om samen met collega’s te werken.

Je werkt in ochtend, in de avond of slaapdiensten. Ook in het weekend. Daarnaast ben je bereid om ook op andere locaties te werken, dit kan in combinatie met de dienst bij de winternoodopvang.

Verder beschik je over:

  • Een mbo-diploma 4 richting agogisch werk.
  • Kennis van de leefsituatie van mensen met een psychosociale -, psychiatrische en verslavingsproblemen.
  • Bij voorkeur heb je kennis op gebieden als persoonlijkheidsstoornissen, psychotische stoornissen, licht verstandelijke beperkingen en verslavingen.

Wat bieden wij jou?

  • een contract voor gedurende de winterregeling, met intentie tot verlening. Uren in overleg.
  • Arbeidsvoorwaarden conform de Cao Sociaal Werk, salarisschaal 5 met een bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 2.113,- en maximaal € 3.009,- bij een volledig dienstverband van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget waarmee een deel van je arbeidsvoorwaarden zo kunt samenstellen dat die passen bij jouw persoonlijke situatie.
  • De mogelijkheid deel te nemen aan de collectieve zorg- en een collectieve inkomensverzekering.
  • Ondersteuning in je werk met functiegerichte trainingen. Denk aan psychiatrische beelden, verslaving en omgaan met (ongewenst) gedrag.
  • Een loopbaanbudget en de mogelijkheid om online te leren via de GGZ Ecademy en Goodhabitz. Zo kun je als zorgprofessional blijven werken aan je eigen loopbaan en ontwikkeling.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Bel dan met Lieuwe de Boer, manager primair proces, via 06 17 29 40 73.

Wil je meer weten over onze missie en visie? Klik dan hier. Benieuwd naar ervaringen van onze medewerkers? Lees alle verhalen via de link.

Belangstelling? Solliciteer uiterlijk 12 oktober

Solliciteren kan t/m woensdag 12 oktober 2022. Mail je motivatiebrief met cv (onder vermelding van de functienaam en 22.55) naar vacatures@wender.nl.

De gesprekken vinden plaats in week 43.