Home Inhoudelijk ondersteuner Crisisopvang Leek en Wonen Westerkwartier

Inhoudelijk ondersteuner Crisisopvang Leek en Wonen Westerkwartier

Wat je doet als inhoudelijk ondersteuner

Als inhoudelijk ondersteuner zet je medewerkers in hun kracht en help je bij al hun vragen. Jij bent degene waar medewerkers op kunnen terugvallen; bij jou kunnen ze hun verhaal kwijt. Je biedt een luisterend oor en helpt medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Ook breng je het team samen en zorg je ervoor dat alle collega’s hetzelfde doel voor ogen hebben. Nicolai (inhoudelijk ondersteuner) vertelt: ‘Daarnaast heb ik nauw contact met mijn manager, sluit ik aan bij werkgroepen en heb ik afspraken met het team van 16 inhoudelijk ondersteuners. Zo zijn we op de hoogte van wat er bij elkaar speelt en kunnen we elkaar helpen waar nodig.’

Het gouden randje voor inhoudelijk ondersteuner Nicolai

We spraken inhoudelijk ondersteuner Nicolai over waar ze trots op is binnen haar werk. Ze vertelt: ‘Het mooiste vind ik het individuele contact dat ik met medewerkers heb. Daar kan ik namelijk het meest in betekenen. Als iemand met een lastige situatie te maken heeft praten we er samen over en stel ik vragen. Ik probeer door onze gesprekken iemand zelfvertrouwen te geven en verder te helpen. Naarmate ik hier langer werkte merkte ik dat medewerkers ook naar mij toe kwamen met hun vragen. Een van de gesprekken die me is bijgebleven is die met een medewerker die sterk twijfelde of haar functie nog wel bij haar paste. Door de gesprekken die we voerden ziet ze weer uitdaging in haar werk en blijft ze. Zulke gesprekken zijn heel waardevol voor mij en dat maakt het werk zo leuk. Je hebt daarnaast de vrijheid om je werk vorm te geven en er zijn veel mogelijkheden tot scholing. Zo kun je jouw talent inzetten om medewerkers op de locatie te ondersteunen.’

Dit ben jij

Wij zoeken een collega die direct is en feedback kan geven. Jij ziet het bijvoorbeeld als een medewerker iets goed heeft gedaan en laat dat dan ook weten. Je helpt collega’s verder en bent kritisch waar nodig. Je staat dichtbij het team en ziet tegelijkertijd het grotere plaatje, waardoor je collega’s helpt om goed op lastige situaties in te spelen. Daarnaast ben je flexibel en beweeg je mee met wat er bij de crisisopvang gebeurt. Want elke dag is anders. Je vindt het ook geen probleem om zo nu en dan werkdagen te wisselen.

En verder:

  • Heb je een relevante hbo-opleiding afgerond, aangevuld met coaching-vaardigheden.
  • Heb je ervaring in het Sociaal Domein.
  • Heb je ervaring met projectmanagement en kun je je schriftelijk en mondeling goed verwoorden.
  • Ben je gericht op teamontwikkeling en zie je dit als een proces.

Wat bieden wij jou?

  • Een jaarcontract voor gemiddeld 24 tot 28 uur per week, met de intentie om deze om te zetten in een vaste aanstelling.
  • Een salaris variërend van minimaal €3.015,- tot maximaal €4.445,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur, schaal 9, CAO Sociaal Werk).
  • Een individueel keuzebudget van minimaal 18,81% om een deel van je arbeidsvoorwaarden samen te stellen, passend bij jouw persoonlijke situatie.
  • Deelname aan onze collectieve zorg- en een collectieve inkomensverzekering.
  • Ondersteuning in je werk met functiegerichte trainingen, zoals Krachtwerk, Motiverende Gespreksvoering en De-escalerend werken;
  • Een loopbaanbudget (1,5%) en de mogelijkheid om online te leren (GGZ Ecademy & Goodhabitz).

Over Crisisopvang Leek en Wonen Westerkwartier

Bij Crisisopvang Leek komen mensen van jong tot oud inclusief gezinnen die tijdelijk de regie over hun leven zijn kwijtgeraakt. Door opvang en begeleiding kijken we naar het talent van onze cliënt en richten we samen op uitstroom naar een zelfstandige woonplek. Daarnaast huisvest Leek 11 appartementen: Wonen Westerkwartier. Hier verblijven cliënten met een WMO-indicatie Beschermd Wonen met begeleiding en toezicht op afroep. Je werkt in totaal met 29 collega’s: medewerkers wonen en welzijn, trajectbegeleiders, medewerkers veiligheid en medewerkers woonservice.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan vanaf 2 januari contact op met Nienke Tuynman (interim Manager Primair Proces) via n.tuynman@wender.nl of 06 20 08 59 20.

Wil je meer weten over onze missie en visie? Klik dan hier. Benieuwd naar ervaringen van onze medewerkers? Lees alle verhalen via de link.

Belangstelling? Solliciteer uiterlijk 11 januari!

Stuur je cv en motivatiebrief voor 12 januari naar vacatures@wender.nl onder vermelding van nummer 22.65 en de functienaam. De eerste ronde gesprekken is gepland op 17 januari. De tweede ronde vindt plaats op 19 januari.

Bij indiensttreding vragen wij naar je Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast voeren we een actief referentiebeleid.