Home Activiteitenbegeleider Dag Activiteiten Centrum (DAC)

Activiteitenbegeleider Dag Activiteiten Centrum (DAC)

Ben jij een enthousiast, inventief en krijg jij anderen in beweging? Kom dan werken bij Wender als activiteitenbegeleider bij ons Dag Activiteiten Centrum (DAC)!

Wat je doet als activiteitenbegeleider

Als activiteitenbegeleider bij Het DAC organiseer jij samen met je collega’s de dagelijkse groepsactiviteiten. Je stelt activiteitenplannen op, begeleidt deelnemers en verzorgt de uitvoering.

Je weet als geen ander hoe je Krachtwerk en Motiverende Gespreksvoering in combinatie met Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) inzet. Zo kom je erachter waar de krachten en wensen van deelnemers liggen op het gebied van activering.

Je stelt samen een actieplan op en organiseert de dagelijkse activiteiten. Tijdens de activiteiten neem je de tijd om in contact te komen met de deelnemers, sluit je aan en speel je in op het groepsproces. Je kunt inschatten wanneer iemand meer verantwoordelijkheden of taken aankan en bedenkt hier opdrachten voor. Dankzij jouw creativiteit ben je sterk in het bedenken van activering op maat. Je doet graag mee met deelnemers aan de activiteiten. Ook zoek je samenwerkingen (intern en extern) op om tot een gevarieerd en passend activiteitenaanbod te komen.    

Over Het DAC Leeuwarden

Het DAC is een dagactiviteitencentrum voor dak- en thuisloze mensen die een actieve bijdrage willen leveren. Het DAC vindt het belangrijk dat elke deelnemer zich welkom voelt en volwaardig deel kan nemen in de maatschappij. En door middel van activering kan werken aan herstel.

Wij proberen dit te bereiken door mensen op laagdrempelige wijze te prikkelen tot activering. Hierbij onderzoeken we samen waar ze interesse in hebben en wat hun kwaliteiten zijn.  Activiteiten die helpen dit te bereiken zijn bijvoorbeeld het verzorgen van de kippen, onderhouden van de moestuin, warme maaltijden bereiden, kleine schoon- en onderhoudsklussen en de mogelijkheid tot deelname aan georganiseerde groepsactiviteiten.

Dit ben jij

Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk: jij weet anderen in beweging te krijgen en zet mensen in hun kracht. Je bent een creatief persoon en vindt het leuk om in teamverband te werken. Jij staat stevig in je schoenen.

Verder:

  • Ben je in het bezit van een relevant mbo-4 diploma, bijvoorbeeld in de richting van sociaal werk.
  • Heb je werkervaring in een soortgelijke functie.

Wat bieden wij jou?

  • Een jaarcontract voor 16-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract. Het aantal uur is in overleg met jou.
  • Een salaris van min. € 2.348 en max. € 3.361 per maand (op basis van 36 uur, schaal 6 cao Sociaal Werk).
  • Een individueel keuzebudget van minimaal 18,81% om een deel van je arbeidsvoorwaarden samen te stellen, passend bij jouw persoonlijke situatie.
  • Deelname aan onze collectieve zorg- en een collectieve inkomensverzekering.
  • Ondersteuning in je werk met functiegerichte trainingen, zoals Krachtwerk, Motiverende Gespreksvoering en De-escalerend werken
  • Een enthousiast team, een mooie werkomgeving én een leuke, boeiende doelgroep om mee te werken.

Over Wender

In het leven van de mensen waar wij mee werken speelt vaak van alles: dakloosheid, huiselijk geweld, verslaving, psychische problemen, schulden etc. Dan is het knokken om elke dag weer veilig door te komen. We zorgen voor veilig onderdak, begeleiding, rust en structuur. Dat geeft de ruimte om het leven een positieve wending te geven en te werken aan een betere toekomst. Onze 650 medewerkers zetten alles op alles om mensen sterker en vaardiger te maken zodat zij in de toekomst moeilijke situaties constructief het hoofd kunnen bieden. Wij ondersteunen jaarlijks ongeveer 2800 mensen.

Wil je meer weten over onze missie en visie? Klik dan hier.

Benieuwd of jij bij Wender past? Doe de Company Match!

Meer informatie

Voor meer informatie en eventuele vragen kun je contact opnemen met Monica Behage, Manager Primair Proces, bereikbaar via 06- 26 52 84 08 of m.behage@wender.nl.

Belangstelling? Solliciteer uiterlijk 11 december!

Wij zien jouw cv en motivatiebrief graag uiterlijk zondag 11 december tegemoet, via vacatures@wender.nl onder vermelding van vacaturenummer 22.60.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 15 december.